Sider

Totalt antall sidevisninger

22. april 2013

Priser til gode ideer ved Oslo universitetssykehus

I alt seks ideer ble premiert da sykehusets innovasjonspris og Inven2s Medtechpris for 2013 ble delt ut fredag morgen.

Gaut Gadeholt og Elin Helset vant førstepremien.


I sykehusets konkurranse om beste innovasjonsidé, stakk Elin Helset fra Akuttklinikken og Gaut Gadeholt fra Klinikk for diagnostikk og intervensjon av med førsteprisen på 150.000 kroner for ideen ”Hjelpemiddel til farmakokinetikk-assistert styring av antibiotikabehandling: applikasjon for smarttelefon eller nettbrett”.

Juryens begrunnelse: Dosering av enkelte typer antibiotika (betalaktamer) gjøres i dag uten at legen kan forutsi riktig dosering. Oppfinnerne har ved å kombinere kunnskap fra sine ulike fagfelt kommet frem til et hjelpemiddel som vil gi klinikerne rask og viktig hjelp i valg og dosering av antibiotika. Veien fra analyse på ”Klinisk Farmakologi” til pasientnytte blir dermed kort.

Tron Krosshaug og Lars Engebretsen gratuleres av Bjørn Erikstein.
Andrepremie på 50.000 kroner gikk til Lars Engebretsen, May Arna Risberg og Tron Krosshaug fra Klinikk for kirurgi og nevrofag for ideen ”3D animasjon av forebyggende trening  forut for kirurgi ved brusk og meniskskader”. Juryens begrunnelse: Effekt av trening ved skade i brusk og menisker er godt dokumentert, men det er vanskelig å gjennomføre riktige øvelser på riktig måte, og pasientene ender ofte med et kirurgisk inngrep. Ortopedisk avdeling starter nå et prosjekt der det kreves av pasientene har gjennomgått et treningsopplegg før eventuell operasjon. App til nettbrett og smarttelefon vil gjennom god visualisering av øvelsene kunne bidra til at pasientene kan unngå operasjon.

 
Anbjørg Sætre Håtun

Tredjepremie, også på 50.000 kroner, gikk til Anbjørg Sætre Håtun for ideen ”Stressmestringskurs for pasienter under utredning og behandling for kreftsykdom”.   
Juryens begrunnelse: Petter Northug vinner fordi han har ”vinnerskalle” og har lært seg å tåle mer smerte enn de fleste. Denne kunnskapen bygges gjennom bevisst arbeid med stressmestring. Å gi seg i kast med et kreftforløp er mer krevende enn å gå løs på ”monsterbakken” og kunnskap og strategier for stressmestring desto viktigere. Ideen vil bli utviklet sammen med berørte fagfolk i OUS, representerer pasientens stemme og behov inn i sykehuset vårt – og er i direkte overensstemmelse med sykehusets visjon.


Medtechprisen 2013Medtechprisen på 100.000 kroner gikk til Marte Bratlie for ideen "Medical device to simplify and standardise surgical procedure".
 

Ole Kristian Hjelstuen, Tone Walseng,
Marte Bratlie og Erlend Bolle,
Kim-Eigard Hines og David Volgyes.
Andreprisen gikk til Tone Walseng for ideen "Trillestativ infusjonsstativ designet spesielt for barn", og tredjeprisen gikk til Erlend Bolle, Kim-Eigard Hines og David Volgyes for ideen "COMPEM".

Det var adm. dir. Bjørn Erikstein som delte ut prisene i sykehusets konkurranse for beste innovasjonsidé, mens Inven2s adm. dir. Ole Kristian Hjelstuen delte ut Medtechprisene.

Skrevet av kommunikasjonsavdelingen OUS.

2 kommentarer:

Tone Yrvum sa...

Det er så gøy å lese om så mange kreative og initiativrike mennesker. Jeg er også imponert over bredden/mangfoldet i ideene som vant. Dette må love godt for norsk medtech industri!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.