Sider

Totalt antall sidevisninger

21. mars 2013

Barnas møte med sykehuset må være positivt

«Mamma´n» til lille-Rasmus, Ros Mari Arvén, har jobbet 10 år på Rikshospitalet. En brennende engasjert anestesisykepleier som har sett barna og deres behov på en helt spesiell måte. Og nå har hun også startet NUBA: Nordisk fordypning i barneanestesi. Hun er finlandssvensk og med masse finsk «sisu »: energi og viljestyrke.

Ros-Marie Arvén med lille Rasmus
Og nettopp energi og viljestyrke har preget Arvén i hennes jobb som anestesisykepleier. Hun har brukt mye av sin fritid til å lage god informasjon til barn som skal i narkose. Og sammen med Ragnhild Hals (leder for Barneprogrammet) har hun skapt Rasmus, eller egentlig lille Rasmus. Det lille kosedyret alle barn som skal i narkose får som belønning (store-Rasmus bor fast på barneavdelingene og ingen kan få den med seg hjem).

Nordisk utdanning i barneanestesi: NUBA
Nå har Arvén sammen med kollegaer i København og Stockholm startet NUBA: Nordisk fordypning i barneanestesi.
- Vi trenger økt kompetanse og mer kunnskap om barn. Måten vi møter barna på når de skal i narkose og/eller opereres er viktig for at de skal oppleve trygghet og tillit I tillegg er barnanestesi mer krevende derfor trenger vi en spesialfordypning i barneanestesi, sier Arvén.

Fordypningen varer et år, og anestesisykepleierne er i praksis det meste av tiden. De skal kun drive med anestesi til barn det året, og ikke anestesi til voksne. Tre teorimoduler á tre dager i året har de teoriundervisning, og det deler de tre landene på å ha hos seg. Fra Oslo universitetssykehus tar nå tre anestesisykepleiere denne fordypningen resten kommer fra Danmark og Sverige, totalt 15 stykker deltar i programmet.
- Men vårt mål er at dette skal bli en landsdekkende fordypning, sier Arvén - Barna skal ha det bra også på sykehus, og kompetansen blant de som jobber med barna må være god! Ja, mer enn god, den må være «excellent» avslutter hun entusiastisk.

Fakta om NUBA:
Målgruppen er anestesisykepleiere som har erfaring med barneanestesi fra et universitetssykehus og har minst to års erfaring med dette
Utdanningsstedene er Stockholm, Gøteborg, København, Odense, Aarhus og Oslo
Kurset/utdanningen varer i 12 måneder
Neste kurs starter i september 2013, søknadsfristen er i midten av juni 2013 til Arvén Veiledere i Norge er anestesisykepleierne Ros-Mari Arvén og Morten Høydahl.

Søknad sendes: nuba@online.no 

Skrevet av: Nina E.Gausdal Try
Kommunikasjonsavdelingen Oslo universitetssykehus

1 kommentar:

Anonym sa...

WHITE lÅN
Windsor House, Greville Road,
Bristol, BS3 1LL Storbritannia.
E-post: whiteloans@admin.in.th

Hvite lån er et handelsnavn for Frilanser Financials Ltd, Avondale House,, Middlesex 262 Uxbridge Road, HA5 4HS.
Selskapet Nummer: 07676401.
Data Protection Antall: Z2957996.
CCL Antall: 562464

Vi er spesialister i å finne kort / lang sikt kreditt løsninger for kunder i hast. Instant lønning lån tilgjengelig gjennom denne kontakten kan ordnes på nettet uten depositum på verdifull ressurs.


Det kan noen ganger ta opptil tre virkedager å ha midler ryddet, avhengig av hvem du bank med. De fleste ordinære banker er imidlertid svært rask på slik at du kan få tilgang til midlene.

Vår tjeneste er tilgjengelig for deg på 2% rente. Vi gjør imidlertid mottar provisjon fra lønning långivere og meglere når kundene inngå en forbruker kreditt avtale med dem, etter å ha blitt introdusert via vår tjeneste.

Spesialiserer seg på å tilby:

* Refinance
* Oppussing
* Investment Loan
* Bilen lån
* Gjeld konsolidering
* Business Lån
* Personlige lån
* Internasjonale lån.

Søker om en lønning lån gjennom Hvite Lån kan ikke bli enklere. Bare velge hvor mye du ønsker å låne, og når du har tenkt å betale det tilbake.

Hvis du virkelig erkjenner dette innholdet, er du å sende detaljer informasjon til kontoen neste side.


ENKEL MÅTE Å SØKE.


(1) Fullt navn:

(2) Lånebeløp Needed:

(3) Varighet av Nedbetaling:

(4) Land:

(5) Sivil Status:

(6) Kjønn:

(8) Alder:

(9) Yrke:

(10) Mobile:

E-post: whiteloans@admin.in.th
Tel: +447042035199
KUNDEN CARE
Nyt Online Transfer Services.